Szukasz inspiracji do popołudniowej kawy? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczną szarlotkę z orzechami włoskimi! Przygotowanie tego smakołyku jest bardzo łatwe i oszczędza czas dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem tę fantastyczną szarlotkę z orzechami włoskimi!
Pyszne wieńce z ciasta z kremem ananasowym i bitą śmietaną
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te drożdżowe bułeczki!
Pyszny łosoś w oliwie z oliwek, maśle i miodzie z pomidorami i fasolką szparagową
Pyszny przepis na ciasto orzechowe:
Co będzie potrzebne:
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 10 g proszku do pieczenia
- 10 ml esencji waniliowej
- 230 g zwykłej mąki
- 200 g dżemu jabłkowego
- 100 g orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
1) Ubij jajka z cukrem.
2) Dodać olej, mleko, proszek do pieczenia, esencję waniliową i mąkę.
3) Dokładnie ubić.
4) Podzielić ciasto na 2 połowy.
5) Rozłóż pierwszą połowę ciasta na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
6) W międzyczasie przygotuj nadzienie. Wystarczy wymieszać dżem z orzechami włoskimi.
7) Rozłóż nadzienie równomiernie na upieczonym cieście.
8) Wylej pozostałą połowę ciasta na nadzienie i wygładź.
9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.