Strona główna PRZEPISY Pyszny łosoś w oliwie z oliwek, maśle i miodzie z pomidorami i...

Pyszny łosoś w oliwie z oliwek, maśle i miodzie z pomidorami i fasolką szparagową

Uwielbiasz łososia i szukasz smacznej i niecodziennej inspiracji na pyszny posiłek? Być może mamy dla Ciebie rozwiązanie w postaci tego ciekawego i prostego przepisu. Dziś wspólnie przygotujemy pysznego łososia w oliwie z oliwek, maśle i miodzie z pomidorami i zieloną fasolką. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo szybkie i łatwe!

Fantastyczne paluszki z szynki, do których potrzebujesz tylko tych podstawowych składników!

Vynikající losos na olivovém oleje, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Luksusowy sos grzybowy z parmezanem: jak go przygotować krok po kroku

[what_we_will_use]

  • 500 g grzbietu łososia bez ości
  • sól – do smaku
  • mielony czarny pieprz – do smaku
  • 4 plasterki cytryny

Sos:

  • Sok z 1/2 cytryny lub według uznania i do smaku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu

Do smażenia:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 g masła

Dodatek – warzywa:

  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • zielona fasolka – do smaku

[how_we_will_proceed]

1) Oczyścić grzbiet łososia bez ości i posypać z obu stron solą i mielonym czarnym pieprzem.

2. Pokroić 1/2 cytryny, wycisnąć sok z drugiej 1/2 cytryny i drobno zetrzeć czosnek.

3. Przygotuj patelnię z oliwą z oliwek i masłem, następnie stopniowo dodawaj miód – gotuj na małym ogniu, następnie dodaj drobno posiekany czosnek i na koniec dodaj sok z cytryny – mieszaj wszystko razem podczas gotowania.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

4. Następnie ułóż plastry łososia w sosie i umieść między nimi plasterki cytryny – smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty z obu stron na złoty kolor i polej sosem.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

5. Następnie zdejmij je z patelni i na tej samej patelni umieść pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i dodaj zieloną fasolkę – gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

6) Podawaj łososia z warzywami, a co najważniejsze z miłością i wspaniałym smakiem.

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Vynikající losos na olivovém oleji, másle a medu s rajčaty a zelenými fazolkami

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE: