Strona główna Przepisy Magiczna pasta jajeczna: bez obierania jajek

Magiczna pasta jajeczna: bez obierania jajek

Przygotuj nieodpartą i szybką pastę jajeczną, która uwolni Cię od irytującego obierania jajek. Ten przepis jest idealny, gdy potrzebujesz szybkiej i pożywnej przekąski, ale nie masz czasu ani ochoty na obieranie jajek.

Mokre ciasto karmelowe


Składniki:

  • 3-4 jajka
  • 1 opakowanie masła do smarowania lub twarożku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól i pieprz do smaku

Procedura przygotowania:

  1. Rozbij jajka na patelnię i smaż je na małym ogniu, ciągle mieszając, aż uzyskają konsystencję jajecznicy.
  2. Dodaj masło do smarowania lub twarożek do miski.
  3. Wymieszaj usmażone jajka z masłem lub twarożkiem.
  4. Doprawić oliwą, musztardą, solą i pieprzem.

Serwowanie:

Podawać na świeżym chlebie, tostach lub jako nadzienie do wrapów na prosty, ale smaczny lunch.

Pieczeń z piersi kurczaka na blasze do pieczenia

Wskazówki:

  • Można dodać posiekaną cebulkę lub szczypiorek dla dodatkowego smaku.
  • Eksperymentuj z różnymi rodzajami musztardy, aby zmienić smak.
  • Przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu dwóch dni.