Strona główna PRZEPISY Pieczeń z piersi kurczaka na blasze do pieczenia

Pieczeń z piersi kurczaka na blasze do pieczenia

Grill do piersi z kurczaka to praktyczny i smaczny sposób na przygotowanie klasycznych dań z grilla nawet bez użycia grilla. To danie jest łatwe w przygotowaniu i świetnie nadaje się na rodzinne obiady lub kolacje, podczas których każdy może wybrać dodatek według własnego gustu.

Tort czekoladowy bez pieczenia z pysznym kremem mascarpone

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
  • Czerwona papryka
  • 2 rodzaje kiełbas
  • Boczek
  • Cebula
  • Czosnek
  • Przyprawy (sól, pieprz, mielona papryka, odrobina przyprawy do grilla, vegeta)
  • Olej
  • Woda
  • Masło

Procedura:

1) Przygotowanie składników: Pokrój kurczaka, czerwoną paprykę, kiełbasę, boczek, cebulę i czosnek na mniejsze kawałki nadające się na rożen.

2)Marynowanie. Zalej niewielką ilością wody, aby mięso było bardziej soczyste po ugotowaniu.

3) Pieczeniepod folią: Rozłóż przygotowaną mieszankę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć blachę folią i piec w rozgrzanym piekarniku, aż mięso będzie miękkie.

4)Zakończenie pieczenia: ułóż plasterki masła na mięsie dla lepszego smaku i piecz bez przykrycia w temperaturze 190°C, aż mięso będzie złociste i chrupiące.

Zapomnij o cieście kupionym w sklepie! Przygotuj nasze mini hot dogi samodzielnie!

5) Dodatek: Podawać z dowolnym dodatkiem – w tym przypadku z ziemniakami lub frytkami.

Podsumowanie

Pieczeń z rożna na blasze to świetna alternatywa dla klasycznej pieczeni z rożna na grillu. Są bogato przyprawione, a dodatek masła sprawia, że smakują wyśmienicie. Danie to jest proste w przygotowaniu i zawsze smakuje wszystkim członkom rodziny.