Spróbuj przygotować ten nieodparty przysmak w domu, który łączy egzotyczny smak kokosa z gładką i kremową konsystencją. Te kulki są idealne na słodkie chwile pocieszenia lub jako szybki i łatwy słodycz na uroczystość lub jako mały prezent.
Bawarskie babeczki z dżemem i twarożkiem
Składniki:
- 3 paczki kokosowej Delissy, drobno zmielonej
- 200 g startego kokosa
- 1 puszka Salka (słodzone mleko skondensowane)
Przygotowanie:
1) W misce dokładnie wymieszać zmieloną kokosową Delissę z kokosem i słodzonym mlekiem skondensowanym, aż powstanie gładka masa.
2) Odstawić mieszaninę na chwilę, aby łatwiej było ją uformować w kulki.
3) Uformuj masę w kulki wielkości kęsa. Miłośnicy klasyki mogą umieścić cały migdał na środku każdej kulki.
7 przepisów na ciasteczka linzer, których nie może zabraknąć na świątecznym stole
Dekoracja:
Obtoczyć kulki w pozostałym rozdrobnionym kokosie, aby nadać im charakterystyczny wygląd.
Serwowanie:
Podawać jako luksusową słodycz z kawą lub herbatą. Kulki te świetnie nadają się również na prezent, jeśli zostaną umieszczone w celofanowej torebce i przewiązane wstążką.
Wskazówki:
- Podczas obtaczania kulek w kokosie należy używać mokrych dłoni, aby kokos lepiej się przykleił.
- Dla urozmaicenia można dodać do masy odrobinę rumu lub ekstraktu waniliowego, aby uzyskać bogatszy smak.
Ciesz się przygotowywaniem i jedzeniem tych domowych kulek Rafaelo, które są tak samo niezapomniane, jak ich komercyjny odpowiednik.