Strona główna PRZEPISY Domowe chrupiące podpłomyki z mascarpone, twarogiem i makiem

Domowe chrupiące podpłomyki z mascarpone, twarogiem i makiem

Jeśli szukasz chrupiącego deseru, który zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, wypróbuj te babeczki z mascarpone. Twarożek i krówki nadają im nieodparty smak i są idealnym słodkim dodatkiem do popołudniowej herbaty.

Przygotuj niewiarygodnie smaczne karmelowe rogaliki

Składniki:

  • 350 g mąki półgruboziarnistej
  • 1 Hera
  • 100 g sera topionego lub 100 g mascarpone
  • 1 cukier waniliowy

Nadzienie:

  • Twarożek, mak lub budyń

Sposób przygotowania:

1) Przygotować ciasto: Wymieszać mąkę, Hera, serek topiony (lub mascarpone) i cukier waniliowy do uzyskania gładkiej konsystencji.

2) Uformuj z ciasta małe kulki (około 15 g każda) i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3)Nadzienie.

4)Pieczenie. Jeszcze gorące obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.

Ulubione przepisy na paryskie batony – świąteczne słodycze

Wnioski:

Te kruche ciasteczka to świetny wybór na każdą okazję. Czy to jako mała słodka przekąska na przyjęciu, czy jako deser po niedzielnym obiedzie. Ciesz się ich pysznym połączeniem smaków!