Strona główna PRZEPISY Ulubione przepisy na paryskie batony – świąteczne słodycze

Ulubione przepisy na paryskie batony – świąteczne słodycze

Przepisów na świąteczne ciasteczka nigdy dość. W dzisiejszym poście przedstawiamy wspaniałe przepisy na paryskie batoniki, które doskonale uzupełnią każdy świąteczny stół. Każdy będzie się nimi cieszył.

Przepis na doskonałe domowe napiwki

Przepisy na paryskie batoniki:

pařížské tyčinky

Na ciasto:

  • 60 g mąki gruboziarnistej
  • 200 g cukru pudru
  • 200 g zmielonych orzechów
  • 2 jajka

Krem:

  • 3 jajka
  • 200 g cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • masło

Gingerbread crinkles – świetne słodycze na stół

1) Zacznijmy przygotowywać ciasto. Wymieszaj składniki, dokładnie wyrób ciasto i odstaw do lodówki.

2) Uformuj ciasto w małe bułeczki i spłaszcz je. Umieść na papierze do pieczenia i upiecz. Gdy się napuszą, zmniejsz temperaturę i pozwól im dokończyć pieczenie.

3) Ubij jajka, cukier i kakao na wolnym ogniu i pozostaw do ostygnięcia. Ubić masło z odrobiną cukru i dodawać po trochu do śmietany.

4) Na koniec zlepić bułeczki kremem i skropić polewą czekoladową.

Polecamy również: Przepis na pyszne babeczki z karmelem


Składniki:

  • 280 g orzechów
  • 280 g cukru pudru
  • 1 białko jajka
  • 1 białko jaja (do lukru)
  • 100 g cukru pudru (na polewę)
  • Sok z cytryny (do polewy)

Procedura:

1) Przygotuj ciasto. Dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.

2) Rozwałkuj powstałe ciasto na wałku do pożądanej grubości.

3)Przygotować polewę: wymieszać białko, 100 g cukru pudru i kilka kropli soku z cytryny do uzyskania gładkiej konsystencji.

4) Rozsmaruj przygotowany lukier na cieście i pozostaw na chwilę do wyschnięcia.

5) Za pomocą ostrego noża lub tarki pokrój ciasto na batoniki.

6) Piec w piekarniku rozgrzanym do 120°C, aż batoniki będą łatwo odklejać się od papieru. Upewnij się, że lukier pozostanie biały.

Cukierki trumienne: Świąteczna perełka dla miłośników delikatnych smakołyków