Strona główna PRZEPISY Szybka bułeczka kakaowa z kremem waniliowym i orzechami

Szybka bułeczka kakaowa z kremem waniliowym i orzechami

Kiedy masz ochotę na coś słodkiego i nie masz czasu na skomplikowane przygotowania, to szybkie ciasto kakaowe z kremem i orzechami jest właściwym wyborem! Miękki kakaowy biszkopt, słodzona kawa z rumem i krem waniliowy – połączenie, które zadowoli każdego miłośnika słodkości.

Jogurtowe placuszki z jabłkami


Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/3 szklanki kaszy manny
  • 1/3 szklanki oleju
  • 0,25 l letniej wody
  • 1 szklanka mąki półgruboziarnistej
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • Słodzona kawa z rumem (do skropienia)
  • Nadzienie waniliowe Dr. Oetkera
  • Tarta czekolada
  • Bita śmietana (opcjonalnie)

Cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego: szybka przekąska, która przypadnie Ci do gustu


Procedura:

1) Przygotuj ciasto: Ubij jajka, cukier waniliowy, kaszę mannę i olej na pianę. Dodaj letnią wodę i wymieszaj. W sąsiedniej misce wymieszaj suche składniki (mąkę, orzechy, kakao, proszek do pieczenia). Stopniowo dodawać te składniki do miski z jajkami i ubijać, aż powstanie rzadsze ciasto.

2) Wylej ciasto na blachę (30×25) wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez 15 minut.

3) Gdy biszkopt ostygnie, zdejmij papier do pieczenia, odwróć biszkopt i umieść go z powrotem na blasze.

4) Skrop biszkopt słodzoną kawą i rumem.

5) Przygotować nadzienie waniliowe Dr. Oetker zgodnie z instrukcją i rozprowadzić je na biszkopcie.

6) Jeśli chcesz, możesz również posmarować biszkopt z nadzieniem bitą śmietaną.

7) Posypać biszkopt startą czekoladą.


Wnioski:

Ta kakaowa bułeczka z kremem i orzechami jest szybka i prosta w przygotowaniu, ale smakuje luksusowo. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz ją dla rodziny, przyjaciół czy dla siebie, z pewnością ją pokochasz.