Strona główna PRZEPISY Pierś z kurczaka w marynacie musztardowej, która smakuje absolutnie bosko

Pierś z kurczaka w marynacie musztardowej, która smakuje absolutnie bosko

Istnieje mnóstwo marynat. Każdy z nas ma swoją ulubioną. Ale czasami zdarza się, że bez względu na to, jak bardzo marynujemy, cała soczystość i delikatność mięsa znika. Dziś pokażemy Ci przepis na piersi z kurczaka w musztardowej marynacie, które smakują absolutnie bosko. Musztarda zapewnia nie tylko niezwykły i wspaniały smak, ale także maksymalną soczystość mięsa. Cała rodzina będzie oblizywać palce jeszcze długo po obiedzie.

Deser orzechowo-czekoladowy z serkiem śmietankowym i malinami


Pyszny borówkowy cobbler – prosty i szybki w przygotowaniu!

Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie:

Co będzie potrzebne:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki zwykłej mąki
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • sól
  • Papryka
  • Olej do smażenia

Jak postępować:

  1. Pokrój mięso na plastry i pozostaw do zmięknięcia.
  2. Posmarować jedną stronę mięsa (lub obie, w zależności od gustu) musztardą.
  3. Dopraw drugą stronę solą i pieprzem. Ubić jajka z mlekiem.
  4. Teraz obtocz mięso. Najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej.
  5. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.

Pokochasz te piersi z kurczaka w marynacie musztardowej.

Podziel się tym przepisem, Twoi znajomi go pokochają.