Szukasz smacznego, niewypiekanego miejsca na popołudniową kawę? Chcesz spróbować czegoś nowego i kremowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy biszkopt z kakao i kremem. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe i oszczędza czas!
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą przystawką? Przygotujmy razem biszkopt z kakao i kremem!
Przepis na wspaniały deser z Nutellą – łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego biszkoptu!
Pieczone roladki wieprzowe z koperkiem w boczku z ziemniakami
Pyszny przepis na kremową bułkę kakaową:
Co będzie potrzebne:
- długie herbatniki
- 500 g mascarpone
- 400 g bitej śmietany
- kawa rozpuszczalna
- 30 g kakao
Jak postępować:
1) Namoczyć herbatniki w kawie.
2) Ułóż je na papierze do pieczenia lub folii spożywczej.
3) Ubij mascarpone.
4) Po chwili dodać śmietanę. Ponownie dokładnie ubić.
5) Rozłóż krem na herbatnikach i dokładnie go wygładź.
6) Posypać kakao w proszku.
7) Teraz zacznij ostrożnie wałkować.
8) Umieść zwiniętą rolkę w papierze (folii) w lodówce na 2 godziny.
9) Po upływie tego czasu wyjmij roladę z lodówki i posmaruj ją naszym kremem.
10) Na koniec posypujemy kakao w proszku.