Strona główna PRZEPISY Kieszeń z ciasta francuskiego nadziewana szynką, serem i warzywami

Kieszeń z ciasta francuskiego nadziewana szynką, serem i warzywami

Szukasz smacznej i prostej inspiracji na popołudniową przekąskę? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy smakołyk, który od razu Cię zachwyci. Kieszonka z ciasta francuskiego nadziewana szynką, serem i warzywami z pewnością wywoła uśmiech na Twojej twarzy, a dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste. Nie wahaj się więc i do dzieła!

Domowe torebki z ciasta francuskiego z jabłkami: Prosty przepis dla każdego

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Kieszonka z ciasta francuskiego nadziewana szynką, serem i warzywami

Co będzie potrzebne:

Składniki:

  • 100 g sera
  • 80 g salami
  • 4 ogórki kiszone
  • 8-10 zielonych oliwek

Do przygotowania tego doskonałego deseru wystarczy ciasto francuskie i jabłko

Inne:

  • odrobina oleju – do posmarowania blachy do pieczenia
  • 275 g ciasta francuskiego
  • 10 g sosu pomidorowego/ketchupu
  • 20 g majonezu
  • starta mozzarella – do smaku
  • żółtko – do posmarowania
  • 5 g nasion sezamu – do dekoracji i posypania

Ciasto z kremem mascarpone i wiśniami – smaczny i atrakcyjny deser!

Jak postępować:

1) Zetrzeć ser mozzarella i posiekać składniki.

2. Przygotuj ciasto francuskie, uformuj je w duży okrąg za pomocą łopatki do pizzy i koła do pizzy, a następnie umieść na blasze do pieczenia posmarowanej odrobiną oleju i wyłożonej pergaminem.

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

3. Następnie posmarować 1/2 ciasta sosem pomidorowym/ketchupem wymieszanym z majonezem, posypać pokrojonym w plasterki salami, ogórkami kiszonymi, zielonymi oliwkami i startym serem – złożyć na pół, tworząc kieszonkę.

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

4. Następnie zlepić końce widelcem i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Posmarować kieszeń na przemian ubitym żółtkiem, udekorować sezamem i posypać startym serem.

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C, w razie potrzeby do uzyskania pięknego złotego koloru i chrupkości.

6. Po upieczeniu podawaj kieszonkę z ciasta francuskiego nadziewaną szynką, serem i warzywami z miłością i wspaniałym smakiem.

Kapsa z listového těsta plněná šunkou, sýrem a zeleninou

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE: