Przedstawiamy przepis na fantastyczne plecaki z ciasta francuskiego nadziewane salami, musztardą i cebulą! To pyszne i szybkie danie z pewnością zadowoli Twoje podniebienie.
Przygotuj niewiarygodnie smaczne karmelowe rogaliki
Bagietki z ciasta francuskiego nadziewane salami, musztardą i cebulą
- 250 g ciasta francuskiego (bez drożdży)
- 150 g wędzonego salami (lub kiełbasy, parówek, szynki – do smaku)
- 1 czerwona lub biała cebula
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 5 g świeżych ziół
Ulubione przepisy na paryskie batony – świąteczne słodycze
1) Ciasto francuskie rozmrozić. Następnie rozwałkować ciasto na posypanym mąką wałku na prostokątny arkusz o grubości 3-4 mm i pokroić na 6 równych części.
2. Uformuj 6 mini bagietek, umieszczając je w foremkach na muffiny.
3. Pokrój wędzone salami na kawałki i włóż je do przygotowanych mini bagietek.
4. Piec mini plecaki w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
5. W międzyczasie pokrój cebulę w półkrążki i podsmaż ją na suchej patelni, aż zacznie brązowieć (uważaj, aby jej nie przypalić). Następnie dodać cukier i karmelizować cebulę przez kilka minut, często mieszając.
6. Gdy mini bajgle ostygną, dodaj musztardę (dostosuj ilość do swojego gustu, staraj się nie przesadzić).
7. Następnie dodaj karmelizowaną cebulę.
8. Udekoruj mini bajgle posiekanymi ziołami i podawaj z apetytem!
Życzymy smacznego Tobie i Twoim bliskim!