Domowe słodycze są zawsze popularnym przysmakiem, a co jeśli powiem ci, że możesz przygotować najsmaczniejsze słodycze w zaledwie pięć minut? Tak, dobrze słyszałeś! Dziś przedstawię ci przepis na domowe cukierki, które pokochasz!
Przepis na doskonałe domowe napiwki
Domowe cukierki
- 120 g cukru (trochę więcej niż pół kubka 250 ml)
- 30 g masła
- 25 g kakao w proszku
- 50 ml mleka
- 180 g orzechów (my użyliśmy orzeszków ziemnych)
- 200 g mleka w proszku
Następny:
- Czekolada, orzechy, płatki kokosowe – do obtoczenia cukierków
Do cukierków można dodać suszone owoce (wiśnie, śliwki, morele).
Gingerbread crinkles – świetne słodycze na stół
1) Wymieszać cukier i kakao w proszku w kubku.
2. Dodaj mleko. Dobrze wymieszaj, aby nie pozostały grudki.
3. Umieścić rondel na małym ogniu i podgrzać mieszaninę do wrzenia, stale mieszając.
4. Dodaj masło i gotuj mieszaninę, aż masło się rozpuści. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
5. Przenieś powstałą mieszaninę do głębokiej miski. Stopniowo dodawać mleko w proszku.
6) Wymieszać mieszaninę z posiekanymi orzechami za pomocą blendera.
7. Uformować cukierki.
8. Można je obtoczyć w zmielonych orzechach lub płatkach kokosowych.
9. Można również zanurzyć je w rozpuszczonej czekoladzie.
10. Włóż cukierki do lodówki na 30 minut i gotowe.
Życzymy smacznego w gronie najbliższych!