Strona główna PRZEPISY Szybka bułka jajeczna z kremem kawowym

Szybka bułka jajeczna z kremem kawowym

Chcesz zaimponować swoimi umiejętnościami kulinarnymi? Przygotuj szybką bułeczkę z białek z odrobiną luksusu dzięki kremowi kawowemu. Bułka jest puszysta, miękka i po prostu nie można się jej oprzeć w połączeniu z kremem kawowym.

Przepis na doskonałe domowe napiwki

Co będzie potrzebne:

Na roladę:

  • Białka jaj: 26 dkg
  • Semolina cukier: 17 dkg
  • Mąka: 7 dkg
  • Zmielone orzechy: 7 dkg
  • Cukier puder: do posypania

Krem kawowy:

  • Bita śmietana
  • Budyń waniliowy (zimny)
  • Mocna kawa: do smaku

Pomarańczowe crinkles – słodycze na świąteczny stół

Sposób przygotowania:

1) Białka dokładnie ubić z cukrem grysikiem, aż utworzy się sztywny śnieg.

2) Delikatnie wymieszać z mąką i zmielonymi orzechami.

3) Rozłóż masę na papierze do pieczenia, posyp cukrem pudrem i piecz krótko w temperaturze 200°C, aby zachować elastyczność bułki i zapobiec jej wysychaniu.

4) Natychmiast po wyjęciu z piekarnika obróć bułkę na czysty papier do pieczenia i usuń górną warstwę papieru.

5) Aby przygotować krem kawowy, wymieszaj bitą śmietanę, zimny krem waniliowy i dodaj mocną kawę do smaku. Ubić wszystko do kremowej konsystencji.

6) Rozsmarować krem na upieczonej bułce i ostrożnie ją zwinąć.

Pomarańczowe crinkles – słodycze na świąteczny stół

Słodkie ciasto jajeczne z kremem kawowym to połączenie, które oczaruje każdego miłośnika deserów. Życzymy smacznego!