Strona główna PRZEPISY Piernik z polewą czekoladową wypełniony dżemem

Piernik z polewą czekoladową wypełniony dżemem

Świąteczne słodycze nieodłącznie kojarzą się z najwspanialszym okresem w roku. Zastanawiasz się, jakie słodycze upieczesz w tym roku? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce. Polecamy Ci wypróbowanie dzisiejszego przepisu na pierniczki oblane czekoladą i wypełnione masą krówkową. To idealny dodatek do ciepłej herbaty, kakao lub kawy. Pokochają je nie tylko dzieci, ale również głodni dorośli.

Przepis na doskonałe domowe napiwki

perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly

Przepis na pierniczki z polewą czekoladową wypełnione masą krówkową:

Na ciasto:

  • 1050 g mąki zwykłej
  • 360 g miodu
  • 450 g cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 przyprawa do piernika
  • 2 łyżki sody

Nadzienie:

  • zasmażka z ml. orzechów

Zrobiłam połowę porcji i wyszło około 40-50 sztuk.

Pomarańczowe crinkles – słodycze na świąteczny stół

1. wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić. Następnie wyciąć kształty i piec w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.

2. Następnie wystarczy je skleić, a wierzch można zanurzyć w polewie czekoladowej i udekorować.

Życzymy smacznego.