Świąteczne słodycze nieodłącznie kojarzą się z najwspanialszym okresem w roku. Zastanawiasz się, jakie słodycze upieczesz w tym roku? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce. Polecamy Ci wypróbowanie dzisiejszego przepisu na pierniczki oblane czekoladą i wypełnione masą krówkową. To idealny dodatek do ciepłej herbaty, kakao lub kawy. Pokochają je nie tylko dzieci, ale również głodni dorośli.
Przepis na doskonałe domowe napiwki
Przepis na pierniczki z polewą czekoladową wypełnione masą krówkową:
Na ciasto:
- 1050 g mąki zwykłej
- 360 g miodu
- 450 g cukru pudru
- 6 jajek
- 1 przyprawa do piernika
- 2 łyżki sody
Nadzienie:
- zasmażka z ml. orzechów
Zrobiłam połowę porcji i wyszło około 40-50 sztuk.
Pomarańczowe crinkles – słodycze na świąteczny stół
1. wyrobić ciasto z podanych składników i odstawić. Następnie wyciąć kształty i piec w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
2. Następnie wystarczy je skleić, a wierzch można zanurzyć w polewie czekoladowej i udekorować.
Życzymy smacznego.