Zakochaj się w słodkim połączeniu białej i mlecznej czekolady w naszym szybkim i łatwym przepisie na brownie. Te pyszne kwadraty pozwolą ci przeżyć nieodpartą przygodę smakową. Są łatwe w przygotowaniu, więc zacznij piec i ciesz się wyjątkowym smakiem białej i mlecznej czekolady połączonych w jednym deserze. Do dzieła – brownies z białej i mlecznej czekolady!
Przepis na doskonałe domowe napiwki
Brownie z białej i mlecznej czekolady
- 120 g czekolady mlecznej
- 120 g białej czekolady
- 8 łyżek masła
- 100 g cukru
- 120 g zwykłej mąki
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Gingerbread crinkles – świetne słodycze na stół
1) W misce roztopić połowę masła z mleczną czekoladą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji (ja użyłam mikrofalówki, ale można roztopić w kąpieli wodnej).
2. Dodaj połowę cukru i ubijaj, aż masa będzie gładka. Wbić połowę jajek. Dodaj połowę soli i połowę mąki i mieszaj, aż wszystko dobrze się połączy.
3. W innej misce rozpuść resztę masła z białą czekoladą i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Dodaj resztę cukru i ubijaj, aż masa będzie gładka. Dodaj resztę jajek, sól i mąkę, aż wszystko dobrze się połączy.
5. Natłuść naczynie do pieczenia o średnicy 20 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
6) Nałóż łyżką ciasto do naczynia – na przemian ciasto z mleczną i białą czekoladą.
7. Użyj szpikulca (lub noża), aby zrobić wiry.
8. Piec przez 30 minut, aż środek będzie twardy.
9. Ostudzić całkowicie i pokroić w kwadraty.
Smacznego! 🙂