Strona główna PRZEPISY Babeczki orzechowe – świąteczne słodycze

Babeczki orzechowe – świąteczne słodycze

Świąteczne słodycze nieodłącznie kojarzą się z najwspanialszym okresem w roku. Zastanawiasz się, jakie słodycze upieczesz w tym roku? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce. Polecamy wypróbować dzisiejszy przepis na orzechowe babeczki – świąteczne słodycze. Są idealnym dodatkiem do ciepłej herbaty, kakao lub kawy. Nie tylko dzieci będą nimi zachwycone, ale również głodni dorośli.

Przepis na doskonałe domowe napiwki

ořechové košíčky – vánoční cukroví

Przepis na orzechowe babeczki – świąteczne ciasteczka:

Babeczki z kremem maślanym:

  • 125g cukru pudru
  • 250g masła
  • 370g zwykłej mąki
  • 2 żółtka

Nadzienie orzechowe:

  • 300ml mleka
  • 120g semoliny z cukrem
  • 300g mielonych orzechów włoskich
  • 150g zmielonych herbatników
  • 5 łyżek rumu
  • 1 cukier waniliowy

Pomarańczowe crinkles – słodycze na świąteczny stół

1) Przygotować babeczki z kremem maślanym.

2) Przygotować nadzienie orzechowe.

3) Zagotować mleko z cukrem, dodać orzechy. Gotować przez 5 minut. Wymieszać herbatniki, cukier waniliowy i rum lub aromat z ostudzonym nadzieniem.

4) Jeśli masa jest rzadsza, dodać trochę więcej biszkoptów.

5) Za pomocą rękawa cukierniczego z gładką końcówką nałożyć masę na babeczki.

6) Odstawić na dwie godziny do lodówki, zanurzyć w polewie czekoladowej i udekorować orzechami włoskimi.

Zalecane: Orzechowe babeczki z lukrem

Życzymy smacznego.