Strona główna PRZEPISY Udka w miodzie i sosie sojowym

Udka w miodzie i sosie sojowym

Dzisiejszy przepis, który mamy przyjemność zaproponować to udka w miodzie i sosie sojowym. Ich przygotowanie jest bardzo proste i wyjątkowo szybkie. Udka w miodzie i sosie sojowym to świetny wybór na obiad lub jako dodatek, który można wykorzystać na przykład w tortilli lub sałatce. Więc nie wahaj się i zacznij przygotowywać! Delikatne, pyszne i chrupiące mięso, które rozpływa się w ustach!

Jogurtowe placuszki z jabłkami

Stehna v medu a sojové omáčce

Udka w miodzie i sosie sojowym

Co będzie potrzebne:

Składniki:

  • 2-3 udka z kurczaka bez skóry i kości
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku
  • oliwa z oliwek – do smażenia
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2-3 łyżeczki sosu sojowego
  • 1+1/2 łyżki białego wina

Cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego: szybka przekąska, która przypadnie Ci do gustu

Sposób przygotowania:

1) Udka z kurczaka oczyścić z białych wykrojów, pokroić w paski i oprószyć solą oraz czarnym mielonym pieprzem.

2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i dodać pokrojone mięso – smażyć, aż straci różowy kolor, a następnie do usmażonych udek dodać miód, sos sojowy i białe wino – smażyć, aż mięso pokryje się błyszczącą glazurą, a prawie cały sos się zredukuje.

3. Podawać z ulubionym dodatkiem, a co najważniejsze z miłością i wspaniałym smakiem.

Przyjaciele, życzymy smacznego!