Dzisiejszy przepis, który mamy przyjemność zaproponować to udka w miodzie i sosie sojowym. Ich przygotowanie jest bardzo proste i wyjątkowo szybkie. Udka w miodzie i sosie sojowym to świetny wybór na obiad lub jako dodatek, który można wykorzystać na przykład w tortilli lub sałatce. Więc nie wahaj się i zacznij przygotowywać! Delikatne, pyszne i chrupiące mięso, które rozpływa się w ustach!
Jogurtowe placuszki z jabłkami
Udka w miodzie i sosie sojowym
Co będzie potrzebne:
Składniki:
- 2-3 udka z kurczaka bez skóry i kości
- sól – do smaku
- czarny mielony pieprz – do smaku
- oliwa z oliwek – do smażenia
- 2 łyżeczki miodu
- 2-3 łyżeczki sosu sojowego
- 1+1/2 łyżki białego wina
Cynamonowe ślimaki z ciasta francuskiego: szybka przekąska, która przypadnie Ci do gustu
Sposób przygotowania:
1) Udka z kurczaka oczyścić z białych wykrojów, pokroić w paski i oprószyć solą oraz czarnym mielonym pieprzem.
2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek i dodać pokrojone mięso – smażyć, aż straci różowy kolor, a następnie do usmażonych udek dodać miód, sos sojowy i białe wino – smażyć, aż mięso pokryje się błyszczącą glazurą, a prawie cały sos się zredukuje.
3. Podawać z ulubionym dodatkiem, a co najważniejsze z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy smacznego!