Szukasz idealnej przekąski na następne przyjęcie lub spotkanie rodzinne? Te pyszne prostokąty ze słonym serem, wypełnione szynką, kiełbasą, piklami, pomidorami, ketchupem i majonezem, są właśnie tym, czego potrzebujesz. Ten przepis łączy w sobie ulubione smaki pizzy w małych porcjach.
Pyszne ciasteczka z dżemem – przepis na świąteczne ciasteczka
Słone serowe prostokąty z szynką, kiełbasą i warzywami – Idealne na przyjęcia
- 400 g ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 2 łyżki ketchupu
- 100 g szynki
- 100 g kiełbasy
- 2 ogórki kiszone
- 1 pomidor
- 1 łyżka majonezu
- 150 g sera
Domowe mini bułeczki z dżemem – wspaniały przysmak!
1) Ciasto francuskie rozwałkować wałkiem i pokroić na plastry w kształcie prostokątów, które następnie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i ketchupem.
2. Następnie rozłożyć kostki szynki, wędzonej kiełbasy, ogórków kiszonych, pomidora, następnie posmarować majonezem i posypać startym serem.
3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 190°C.
4. Po upieczeniu podawaj je z miłością, wspaniałym smakiem i wdziękiem. Proste, prawda? 🙂
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!