Strona główna PRZEPISY Przygotuj te ciasteczka, które są bardziej delikatne niż linzer: świetna przekąska do...

Przygotuj te ciasteczka, które są bardziej delikatne niż linzer: świetna przekąska do kawy

W dzisiejszym artykule przygotowaliśmy przepis na pyszne ciasteczka. Podpłomyki są bardziej miękkie niż klasyczne ciasto linzer. Modyfikacja polega na tym, że oprócz mąki do ciasta dodaje się solamyl, budyń w proszku i kwaśną śmietanę. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Spodoba się Tobie i całej Twojej rodzinie. Wypróbuj ten przepis, a nie pożałujesz. Zobaczmy, jak to zrobić.

Koláčky, které jsou jemnější než linecké


Natychmiastowy słodki smak: przepis na szybki sernik z kruszonką

Czego będziemy potrzebować:

  • 20 dkg solamylu
  • 1 krem waniliowy w proszku
  • 20 dkg mąki
  • 20 dkg tłuszczu (HERA)
  • 15 dkg cukru pudru
  • 1 opakowanie 1 g cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • starta skórka z cytryny
  • marmolada do sklejania

Szybkie naleśniki, które po prostu rozpływają się w ustach

Jak będziemy postępować:

1) Najpierw wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj żółtko, masło i śmietanę. Wyrobić jednolite ciasto, które zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 24 godziny.

2) Następnie rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i wytnij kształty, które następnie upiecz w temperaturze 180 stopni. (Należy obserwować czas pieczenia, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej. Ważne jest, aby powierzchnia była lekka).

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

3) Następnie sklej upieczone kawałki dżemem i zawiń. Możesz użyć orzechów, kokosa, czekolady lub po prostu cukru pudru.

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

WSKAZÓWKA: Aby upewnić się, że orzechy przykleją się do ciasta, posmaruj je sokiem z kompotu.

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

Życzymy smacznego.

Podziel się tym fantastycznym przepisem na ciasteczka i cukierki ze znajomymi! Jestem pewna, że im też będą smakować!