W dzisiejszym artykule przygotowaliśmy przepis na pyszne ciasteczka. Podpłomyki są bardziej miękkie niż klasyczne ciasto linzer. Modyfikacja polega na tym, że oprócz mąki do ciasta dodaje się solamyl, budyń w proszku i kwaśną śmietanę. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Spodoba się Tobie i całej Twojej rodzinie. Wypróbuj ten przepis, a nie pożałujesz. Zobaczmy, jak to zrobić.
Natychmiastowy słodki smak: przepis na szybki sernik z kruszonką
Czego będziemy potrzebować:
- 20 dkg solamylu
- 1 krem waniliowy w proszku
- 20 dkg mąki
- 20 dkg tłuszczu (HERA)
- 15 dkg cukru pudru
- 1 opakowanie 1 g cukru pudru 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 żółtko
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- starta skórka z cytryny
- marmolada do sklejania
Szybkie naleśniki, które po prostu rozpływają się w ustach
Jak będziemy postępować:
1) Najpierw wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj żółtko, masło i śmietanę. Wyrobić jednolite ciasto, które zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 24 godziny.
2) Następnie rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i wytnij kształty, które następnie upiecz w temperaturze 180 stopni. (Należy obserwować czas pieczenia, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej. Ważne jest, aby powierzchnia była lekka).
3) Następnie sklej upieczone kawałki dżemem i zawiń. Możesz użyć orzechów, kokosa, czekolady lub po prostu cukru pudru.
WSKAZÓWKA: Aby upewnić się, że orzechy przykleją się do ciasta, posmaruj je sokiem z kompotu.
Życzymy smacznego.