W dzisiejszym poście pokażemy przepis od Petry i przygotujemy domowe bułeczki. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!
Ciasto czekoladowe z warstwą sernika
Przepis na domowe bułeczki:
Czego będziemy potrzebować:
- 400g zwykłej mąki
- 250g letniej wody
- 50g oleju
- Łyżeczka cukru i soli
- 25g drożdży
Niezapiekany deser z budyniu waniliowego z polewą czekoladową
Jak postępować:
1) Umieścić wszystko w robocie kuchennym z hakiem i wyrobić ciasto. Przełożyć na wałek do ciasta i lekko zagnieść.
2) Podzielić na 10 części i uformować po 3 bułki. I zrób bułeczki na drutach.
3) Rozgrzać piekarnik do 230° i odstawić bułeczki na chwilę do wyrośnięcia na wałku. Piec przez około 12 minut.