Szukasz świetnego przepisu na posiłek dla swojej rodziny na ten weekend? Krok po kroku przedstawiamy świetny przepis na panierowaną pierś z kurczaka z ulubionym dodatkiem. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!
Szarlotka, która rozpływa się w ustach – przewiewna i prosta
Co będzie potrzebne:
- 3 piersi z kurczaka
- sól – do smaku
- mieszanka przypraw – do smaku
- mielona czerwona papryka – do smaku
- oliwa z oliwek
- 2 cebule
- 250 ml wody
- 1 łyżka soli
- 3 pomidory
- 200 g sera
Mak, kokos i krem waniliowy: Trójca, która cię zachwyci
Jak postępować:
1) Piersi z kurczaka przekroić na pół i na każdej z nich zrobić kratkowane nacięcia. Posypać solą i pieprzem oraz płatkami czerwonej papryki. Skropić oliwą z oliwek i wmasować przyprawy.
2. Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. W międzyczasie pokrój cebulę w krążki, włóż do miski. Zalać wodą, posolić i wymieszać łyżką. Następnie nałóż na pierś z kurczaka.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200°C.
5) Pokroić pomidory w krążki i ułożyć je ładnie na cebuli.
6. Zetrzeć ser na tarce i posypać nim upieczone piersi z kurczaka z cebulą i pomidorami.

7. Następnie wstawić do piekarnika na kolejne 5-7 minut.
8. Po upływie czasu, sprawdź i wyjmij je z piekarnika.
9. Możesz również podawać je z dowolnymi dodatkami (możesz, ale nie musisz).
10. Podawaj je z miłością i wspaniałym smakiem.
11. Smacznego!