Strona główna PRZEPISY Pyszna bułka kakaowa z nadzieniem sernikowym

Pyszna bułka kakaowa z nadzieniem sernikowym

Jeśli jesteś miłośnikiem deserów sernikowych lub po prostu szukasz idealnego pysznego przysmaku do niedzielnej kawy, to ten deser jest właśnie dla Ciebie! Dziś w szczególności puszyste ciasto kakaowo-śmietankowe z pysznym nadzieniem sernikowym!

Połączenie tych dwóch składników jest po prostu pyszne i będziesz zaskoczony, jak szybko ten deser opuści Twój dom. Przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu dzięki szybkiemu i łatwemu przygotowaniu. Prawie każdy może go przygotować. Zaangażuj całą swoją rodzinę w przygotowanie tego sernika i pozwól im dołączyć 🙂

Ślinka już cieknie? Przygotujmy razem ten pyszny sernik z kwaśną śmietaną!

Pyszne babeczki orzechowe z polewą czekoladową i sezamem!

Tvarohová buchta se zakysanou smetanou

Jeśli masz ochotę na więcej pyszności, koniecznie wypróbuj te ptysie z kremem!

Schab po morawsku na piwie z czosnkiem i musztardą: Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami


Przepis na pyszny deser z nadzieniem sernikowym:

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • 400 g zwykłej mąki
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • 12 g proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

nadzienie:

  • 750 g twarogu
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki kaszy manny dla niemowląt
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • skórka z połowy cytryny

Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania wszystkich składników na ciasto w jednej misce. Wszystko dokładnie wymieszaj i podziel na 2 połowy. Po przetworzeniu zawiń oba ciasta w folię spożywczą i umieść w zamrażarce.

2) Kontynuuj z nadzieniem i ponownie, jak w pierwszym kroku, wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie.

3) Następnie wyjąć ciasta z zamrażarki. Przygotuj również blachę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia. Rozłóż pierwszą połowę ciasta równomiernie na blasze do pieczenia. Ponownie równomiernie rozprowadzić nadzienie twarogowe na cieście. Potraktuj drugą połowę ciasta w taki sam sposób jak pierwszą. Następnie zetrzyj ciasto na masę twarogową.

4) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut.