Szukasz inspiracji na weekendową popołudniową kawę? A może chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy pyszny biszkopt z fantastycznym kremem i kakao!
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i zróbmy razem ten pyszny biszkopt z fantastycznym kremem i kakao!
Jeśli szukasz więcej dobroci, to koniecznie spróbuj tego kremowego deseru!
Niepowtarzalne ciasto orzechowe z bananami, czekoladą i bitą śmietaną: Krok po kroku
Przepis na pyszne ciasto z fantastycznym kremem:
Co będzie potrzebne:
- 350 g długiego biszkoptu
- 200 ml mleka
Krem:
- 100 g masła
- 120 g zwykłej mąki
- 1 l mleka
- 200 g cukru
- 10 ml van. Aromat
- 160 g gorzkiej czekolady
Na wierzch:
- 200 ml bitej śmietany
- 20 g kakao
Sposób przygotowania:
1) Namoczyć herbatniki w mleku i ułożyć na obwodzie i na dnie tortownicy.
2) Roztop masło na małym ogniu. Po roztopieniu dodać mąkę.
3) Dodać mleko, esencję waniliową i cukier.
4) Po chwili gotowania dodać czekoladę. Po rozpuszczeniu zdjąć z ognia.
5) Teraz równomiernie rozprowadź krem w tortownicy.
6) Dodaj bitą śmietanę.
7) Za pomocą łyżki zrób ozdoby na śmietanie, a na koniec posyp ciasto kakao.
8) Wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny.