Dzisiejszy przepis na słodkie knedle morelowe z twarogiem i makiem, zapożyczyliśmy w naszej grupie na Facebooku Książka kucharska Primaod naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkartovej, dziękujemy. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.
Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Przygotowanie jest bardzo proste i oszczędza czas. Morele można zastąpić dowolnymi owocami. Czy już ci ślinka cieknie? Zróbmy razem te morelowe knedle!
Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten deser żurawinowy!
Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami
Pyszny przepis na knedle z morelami:
Co będzie potrzebne:
- 500 g miękkiego twarogu
- 200 – 250 g kaszy manny dla niemowląt
- szczypta soli
- morele (inne owoce)
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wszystkich składników, aby uzyskać gładkie ciasto. Następnie podziel je na kawałki. Z tej ilości można zrobić 15-20 pierogów, w zależności od wybranych owoców.
2) Zagotuj je w wodzie, a gdy wypłyną na powierzchnię, odstaw na kolejne 2 minuty. Następnie wystarczy je doprawić według własnego uznania. Ja na przykład uwielbiam je ze śmietaną, twarogiem i cukrem pudrem.