Wybierasz się na imprezę i chciałbyś przynieść coś na stół? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy chrupiące i puszyste batoniki z boczkiem i oliwkami. Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, chwyć kuchenkę i razem przygotujmy te chrupiące i puszyste batoniki z boczkiem i oliwkami!
Przepis na domowe włoskie naleśniki Foccacia nadziewane szynką i serem – idealne!
Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie spróbuj tych klopsików!
Luksusowy deser z Nutellą i bitą śmietaną oraz kawą
Świetny przepis na puszyste, słone batoniki:
Co będzie potrzebne:
- 500 g ciasta francuskiego
- 200 g twardego sera
- 150 g boczku
- 100 g oliwek
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie przekroić na 2 połówki. Jedną część posmarować startym serem.
2) Przykryć drugą połową ciasta i pokroić w paski.
3) Na wierzchu ułożyć plaster boczku.
4) Teraz wystarczy skręcić w śmigło.
5) Umieść śmigła na blasze do pieczenia i dodaj oliwki.
6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.