Strona główna PRZEPISY Wskazówka dotycząca wspaniałego pikantnego przysmaku z ciasta francuskiego: wypróbuj te batoniki!

Wskazówka dotycząca wspaniałego pikantnego przysmaku z ciasta francuskiego: wypróbuj te batoniki!

Wybierasz się na imprezę i chciałbyś przynieść coś na stół? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy chrupiące i puszyste batoniki z boczkiem i oliwkami. Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas!

Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę kucharską, chwyć kuchenkę i razem przygotujmy te chrupiące i puszyste batoniki z boczkiem i oliwkami!

Przepis na domowe włoskie naleśniki Foccacia nadziewane szynką i serem – idealne!

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie spróbuj tych klopsików!

Luksusowy deser z Nutellą i bitą śmietaną oraz kawą


Świetny przepis na puszyste, słone batoniki:

Co będzie potrzebne:

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 200 g twardego sera
  • 150 g boczku
  • 100 g oliwek

Jak postępować:

1) Ciasto francuskie przekroić na 2 połówki. Jedną część posmarować startym serem.

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

2) Przykryć drugą połową ciasta i pokroić w paski.

3) Na wierzchu ułożyć plaster boczku.

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

4) Teraz wystarczy skręcić w śmigło.

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

5) Umieść śmigła na blasze do pieczenia i dodaj oliwki.

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami – snadná a rychlá příprava!

INSTRUKCJE WIDEO DLA PUSZYSTYCH ŚMIGIEŁ: