Strona główna PRZEPISY Puszysty deser kakaowy z kremowym kremem!

Puszysty deser kakaowy z kremowym kremem!

Dziś przygotujemy razem kakao i kremowe kawałki z czekoladą. Jeśli więc szukasz nowych inspiracji na niedzielną kawę, to dobrze trafiłeś! Przepis ten oczaruje Cię swoim łatwym, a także bardzo szybkim przygotowaniem, pozostawiając Ci więcej czasu na inne czynności. Połączenie czekolady i kwaśnej śmietany da nam niezapomniany smak, z którego po prostu nie będziesz chciał zrezygnować. Jestem przekonana, że to ciasto stanie się stałym elementem Twojej kuchni.

Zaczynasz się już ślinić? W takim razie przygotujmy razem ten czekoladowy deser z kwaśną śmietaną!

Domowe babeczki z dżemem i tartym twarogiem

Recept na čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou!

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!


Pyszny przepis na kremowe ptysie:

Co będzie potrzebne

Ciasto:

  • 80 g zwykłej mąki
  • 80 g czekolady
  • 70 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 1 torebka cukru waniliowego

śmietana:

  • 150 g cukru
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • 20 ml mleka
  • 2 saszetki cukru waniliowego
  • 1 saszetka kremu waniliowego
  • czekolada do polewy
  • 2 łyżki oleju (polewa)

Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania jajek z obydwoma cukrami. W drugiej misce wymieszaj kakao, mąkę, posiekane kawałki czekolady i proszek do pieczenia. Wymieszaj i dodaj jajka.

2) Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Rozłóż na niej równomiernie masę. Piecz w temperaturze 150 stopni przez około 15-20 minut.

3) Kontynuuj z kremem. Przygotuj krem w klasyczny sposób. Dodaj połowę cukru i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Po ostygnięciu dodać cukier waniliowy, pozostały cukier, wiórki czekoladowe i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4) Pokrój skorupkę, którą wyjęliśmy z piekarnika, na 3 równe części. Następnie wystarczy złożyć w stylu osłonka, krem, osłonka, krem, osłonka. Następnie polej wierzch rozpuszczoną czekoladą.