Szukasz inspiracji na coś dobrego i masz w domu kilka arkuszy ciasta francuskiego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne kieszonki z ciasta francuskiego, wypełnione mieszanką sera i szynki! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem, każdy może je przygotować!
Czy już ci ślinka cieknie? Przygotujmy razem te pyszne kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione mieszanką sera i szynki!
Szybkie ptysie z ciasta francuskiego z twarogiem: Prosty i smaczny przepis
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!
Świetny przepis na kieszonki z liści:
Co będzie potrzebne:
- 400 g ciasta francuskiego
- 1 jajko (do smarowania)
- 150 g junior
- 200 g startego sera
- 100 g serka śmietankowego
- 100 g kwaśnej śmietany
- pieprz, sól
- 1 żółtko (do smarowania)
Pyszne śmigusy PARTY z kurczakiem, serem i warzywami
Jak postępować:
1) Pokrój ciasto francuskie w następujący sposób. Posmaruj jeden niewycięty róg jajkiem.
2) W misce wymieszać posiekanego juniora, starty ser, serek śmietankowy, śmietanę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
3) Rozłóż powstałą mieszaninę na cieście w rogu, który posmarowałeś. Przykryj drugą, nienaciętą stroną. Następnie ponownie posmaruj ją jajkiem.
4) W kolejnym kroku po prostu przepleć wycięte paski.
5) Umieść kieszonki na blasze do pieczenia i posmaruj je żółtkiem.
6) Piec w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.