Lubisz kotlety schabowe? Co powiesz na przygotowanie ich bez potrójnego zawijania, ale z absolutnie doskonałym dodatkiem, który pokochasz nie tylko Ty, ale cała Twoja rodzina! Pokochasz te wiejskie kotlety schabowe. Będziesz często wracać do tego przepisu.
Podpłomyki z ciasta francuskiego dodatkowo nadziewane kurczakiem i ziemniakami – Koniecznie spróbuj!
Kotlety schabowe wiejskie:
Co będzie potrzebne:
- 4 kotlety schabowe
- 2 pomidory
- 1 opakowanie ostrej papryki
- 4 kawałki pieczarek
- 4 plastry wędzonej szynki
- Tarty ser 200 g
- Kiełbasa 1 szt.
- Sól i pieprz do smaku
- Przyprawa do grilla do smaku
Pieczone ziemniaki z mięsem mielonym i serem z jednego naczynia do zapiekania
Jak postępować:
- Wieprzowinę doprawić solą i pieprzem, posypać przyprawą do grilla i obsmażyć na rozgrzanej patelni.
- Ułożyć plastry mięsa na blasze do pieczenia, na wierzchu ułożyć ostrą paprykę pokrojoną na małe kawałki, plastry salami, pieczarki pokrojone w plastry, pomidory pokrojone w plastry, szynkę i na koniec posypać startym serem.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż ser będzie złocisty.
- Podawać z frytkami, pieczywem lub samą sałatką, w zależności od upodobań.
Życzymy smacznego!
Podziel się tym przepisem, Twoi znajomi go pokochają!