Szukasz inspiracji na smaczną, wytrawną przystawkę? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne podpłomyki z kurczakiem i ziemniakami! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo łatwe i oszczędza czas!
Przygotujmy więc razem te podpłomyki z kurczakiem i ziemniakami!
Pudding cappuccino krojony z herbatnikami – harmonia smaków!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego ciasta z jagodami!
Niesamowite ciasto orzechowe bez pieczenia z nutellą i kremem serowym
Pyszny przepis na podpłomyki nadziewane mięsem:
Co będzie potrzebne:
Ciasto:
- 200 g kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 3 g soli
- 170 g roztopionego masła
- 650 g zwykłej mąki
- 12 g proszku do pieczenia
nadzienie:
- 400 g piersi z kurczaka
- 100 g cebuli
- 250 g gotowanych ziemniaków
- 10 g soli
- 5 g pieprzu
- 30 g roztopionego masła
- 1 jajko (do smarowania)
Mini bułki do hot dogów – świetna przekąska dla małych i dużych
Jak postępować:
1) Wymieszać razem śmietanę, jajka, proszek do pieczenia, roztopione masło i sól. Dokładnie wymieszać.
2) Dodać mąkę.
3) Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić na 30 minut pod ręcznikiem.
4) Podzielić ciasto na równe kawałki i pozostawić na kilka minut pod ściereczką.
5) Następnie rozwałkuj każdy kawałek ciasta na okrągły kształt tej samej wielkości.
6) W misce wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie i wymieszaj.
7) Rozłóż nadzienie na cieście.
8) Przykryj drugim ciastem i uformuj kieszeń. Dokładnie wygładź nadzienie, aby nie wypadło.
9) Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj jajkiem.
10) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.