Dzisiejszy przepis na pyszne, chrupiące domowe biszkopty zapożyczyliśmy z naszej grupy na Facebooku Książka kucharska Prima od naszej czytelniczki Martiny Gregorovej, dziękujemy. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.
Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Gdy raz spróbujesz tych domowych pączków, nigdy nie będziesz pamiętać o tych kupionych w sklepie. Czy ten przepis ci się podoba? W takim razie zróbmy te chrupiące domowe pączki razem!
Przepis na wspaniałe ciasto wiśniowe z sernikiem!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego ciasta z jagodami!
Mało składników, wiele smaków: trójkąty z kwaśnej śmietany jako przysmak
Pyszny przepis na domowe podpłomyki:
Co będzie potrzebne
- 500 g zwykłej mąki
- 2-3 jajka
- 230 ml letniego mleka
- 150 ml oleju
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- kostka drożdży 42 g
- jajko do smarowania
- mak, kminek, sól gruboziarnista, sezam do dekoracji
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wszystkich wymienionych składników. Odstaw zakwas do wyrośnięcia na około godzinę.
2) Następnie zacznij formować ciasto w pojedyncze bochenki. Umieść na blasze do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Posmaruj jajkiem i posyp dowolnymi dekoracjami.
3) Piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Pozostaw do ostygnięcia.