Strona główna PRZEPISY Inspiracja na szybki i smaczny lunch – Pieczeń wieprzowa w ziemniaczanej panierce!

Inspiracja na szybki i smaczny lunch – Pieczeń wieprzowa w ziemniaczanej panierce!

Szukasz nowych inspiracji na weekendowy obiad, który zasmakuje całej rodzinie? Nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy pieczeń wieprzową w ziemniaczanym wrapie. Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas. Paszteciki są świetną propozycją na wspomniany wcześniej obiad lub ciepłą kolację. Połączenie ziemniaków i pieczeni wieprzowej da ci fantastyczny przysmak, który sprawi, że twój dom będzie po prostu zakurzony. Więc dobrze zachowaj ten przepis, na pewno nie będziesz ostatnim razem, gdy go zrobisz.

Czy skusiło Cię to pyszne danie? Zróbmy razem te smaczne placki ziemniaczane nadziewane mięsem!

Przepis na domowe włoskie naleśniki Foccacia nadziewane szynką i serem – idealne!

vepřová pečeně v bramborovém obalu – skvělá volba chutné večeře!

Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie wypróbuj te klopsiki!

Luksusowy deser z Nutellą i bitą śmietaną oraz kawą


Świetny przepis na pieczenie w szlafroku:

Co będzie potrzebne:

  • 1 kg ziemniaków
  • 6 – 8 plastrów pieczeni wieprzowej
  • sól, pieprz
  • 3 jajka
  • cebula
  • 2 – 3 łyżki mąki
  • 2 jajka do obtoczenia mięsa
  • olej
  • 100 g twardego sera

Jak postępować:

1) Zacznij od obrania i starcia na tarce ziemniaków. Następnie umieść je w misce i zalej zimną wodą.

2) Dopraw plastry wieprzowiny solą i pieprzem, a następnie przykryj je folią spożywczą i delikatnie poklep.

3) Wycisnąć ziemniaki i umieścić w czystej, suchej misce. Dodać 3 jajka, sól, przyprawy, startą cebulę, mąkę i wszystko dokładnie wymieszać.

4) W sąsiedniej misce ubić 2 jajka. Na patelni rozgrzać olej.

5) Rozłóż naszą mieszankę ziemniaczaną na patelni, tej samej wielkości co mięso. Obtocz każdy plaster mięsa w roztrzepanym jajku, a następnie przykryj mieszanką ziemniaczaną, tak jak na zdjęciu.

6) Smażyć z obu stron przez 2-3 minuty. Następnie przełożyć na papierowy ręcznik.

7) Umieść placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut.

8) W międzyczasie zetrzeć ser.

9) Po upieczeniu pasztecików posypać je serem i pozostawić na około 4-5 minut. Na sam koniec można posypać posiekanym koperkiem.