Masz ochotę na coś słonego i smacznego? Nie masz ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? W takim razie dobrze trafiłeś! Dzisiaj wspólnie przygotujemy fantastyczne domowe paluszki z szynki. Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste, dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem.
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą dobrocią? Przygotujmy razem te fantastyczne paluszki z szynki!
Przepis na domowe włoskie naleśniki Foccacia nadziewane szynką i serem – idealne!
Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie wypróbuj te klopsiki!
Luksusowy deser z Nutellą i bitą śmietaną oraz kawą
Pyszny przepis na domowe paluszki z szynki:
Co będzie potrzebne:
- 350 g szynki (cegła)
- 400 g ciasta francuskiego
- żółtko
- 2 łyżki mleka
- sezam
Jak postępować:
1) Szynkę pokroić w plastry i obtoczyć w cieście francuskim.
2) Wymieszać żółtko z mlekiem.
3) Posmaruj nasze batony mieszanką żółtek. Na koniec posyp sezamem.
4) Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.