Szukasz nowych smakowitych inspiracji, aby wywołać uśmiech na twarzy swoich bliskich? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne chrupiące paluszki z pesto i mozzarellą! Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo!
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy tę pyszną przystawkę w postaci chrupiących pączków z pesto i mozzarellą!
Nietypowa, ale świetna bułka ziemniaczana nadziewana mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten kakaowy deser!
Co będzie potrzebne:
- 450 g ciasta francuskiego
- 200 g pesto
- 300 g mozzarelli
- 20 g masła
- 1 jajko
Jak postępować:
1) Zacznij od podzielenia ciasta francuskiego na pół.
2) Pierwszy kawałek ciasta posmarować pesto.
3) Zetrzeć mozzarellę.
4) Posypać pesto serem.
5) Następnie przykryć drugim arkuszem ciasta.
6) W kolejnym kroku pokrój ciasto w ten sposób i posmaruj je roztopionym masłem.
7) Teraz umieść jeden pasek ciasta na drugim.
8) Za pomocą szpikulca dociśnij ciasto do siebie.
9) Teraz wystarczy wykonać samo śmigło.
10) Umieść śmigło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
11) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.