Jesteś głodny i chciałbyś spróbować smacznej, pikantnej nowości? W takim razie jesteś we właściwym miejscu! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne ciasto na zakwasie! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo, przygotowanie tego smakołyku jest bardzo łatwe i oszczędza czas!
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i zróbmy razem to pikantne ciasto!
Nietypowa, ale świetna bułka ziemniaczana nadziewana mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem
Jeśli masz ochotę na więcej pyszności, koniecznie wypróbuj te ptysie z kremem!
Co będzie potrzebne:
- 250 g zwykłej mąki
- 100 ml wody
- 20 g cukru
- 5 g soli
- 50 ml oleju
- 5 g drożdży
do nadzienia:
- 100 g mozzarelli
- 50 g pomidorków koktajlowych
- 100 g gotowanych jajek
- oregano
- 100 g salami
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wody, cukru i drożdży. Wymieszać.
2) Następnie dodaj mąkę, sól i olej.
3) Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia pod ściereczką na 60 minut.
4) Następnie rozwałkować ciasto na okrągły kształt.
5) Teraz, używając szpatułki, wytnij równej wielkości i równej długości paski.
6) Po prostu złóż paski jeden na drugim.
7) Teraz wystarczy udekorować składnikami nadzienia.
8) Na koniec posmarować jajkiem i posypać oregano.
9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.