Wybierasz się na imprezę i nie wiesz czym poczęstować swoich gości? Chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy smaczne sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione mięsem mielonym. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo, przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe i oszczędza czas.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem to pyszne mięso mielone w cieście francuskim!
Piękne ciasto francuskie z kremem serowym i dżemem morelowym
Pieczone brokuły z kalafiorem i warzywami polane delikatną mieszanką
Świetny przepis na kieszonki z ciasta francuskiego:
Co będzie potrzebne:
- 300 g ciasta francuskiego
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 5 g soli
- 5 g pieprzu
- 150 g startego sera
- 1 jajko
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania mięsa mielonego z cebulą, pieprzem, solą i serem. Dokładnie wymieszać.
2) Rozłóż masę mięsną na cieście francuskim.
3) Posmarować krawędź ciasta jajkiem i złożyć w rodzaj cylindra.
4) Za pomocą widelca zepnij brzegi, aby zapobiec wypadnięciu masy.
5) W następnym kroku pokrój poszczególne kawałki.
6) Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj jajkiem.
7) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.