Wybierasz się na PARTY i chciałbyś coś wnieść na stół? W takim razie jesteś we właściwym miejscu! Dziś przygotujemy fantastyczne pikantne dania jednogarnkowe wypełnione serem i szynką! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo proste.
Czy już zaczynasz się ślinić? W takim razie przygotujmy razem te fantastyczne pikantne kanapki z serem i szynką!
Fantastyczne paluszki z szynki, do których potrzebujesz tylko tych podstawowych składników!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te drożdżowe bułeczki!
Luksusowy sos grzybowy z parmezanem: jak go przygotować krok po kroku
Świetny przepis na wytrawne bezy:
Czego potrzebujemy:
- 400 g ciasta francuskiego
- 70 g sosu pomidorowego
- 100 g sera mozzarella
- 50 g smażonego boczku
- 70 g pomidorków koktajlowych
- 5 g bazylii
- 1 jajko (do posmarowania)
Jak postępować:
1) Przygotować maszynkę do lodu i posypać ją odrobiną mąki. Umieść arkusz ciasta francuskiego na wierzchu.
2) Wyciśnij ciasto na maszynę do lodu.
3) Posmaruj każdą z nich sosem pomidorowym i dodaj kawałek sera mozzarella.
4) Ułóż boczek, pomidory i bazylię na wierzchu mozzarelli.
5) W kolejnym kroku przykryć drugim arkuszem ciasta i idealnie wygładzić.
6) Teraz umieść w zamrażarce na 40 minut.
7) Po wyjęciu, przełożyć na blachę do pieczenia i pokroić na pojedyncze ciastka.
8) Posmarować jajkiem.
9) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut!