Strona główna PRZEPISY Bułka Raffaello: Kokosowy raj w każdym kęsie

Bułka Raffaello: Kokosowy raj w każdym kęsie

Osłódź swój dzień bułeczką, która przypomni Ci Twoje ulubione praliny Raffaello. Ten prosty przepis łączy w sobie delikatne ciasto z pyszną posypką kokosową i bogatym kremem, zapewniając doskonały smakołyk.

Popularna szarlotka o delikatnym i puszystym smaku

Zdrowe naleśniki bananowe bez mąki i cukru!

Składniki:

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka kaszy manny z cukrem
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki półgrubej mąki
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • Tłuszcz (do wysmarowania blachy do pieczenia)
  • Mąka gruboziarnista (do wyłożenia blachy do pieczenia)

Posypka:

  • 1 filiżanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru pudru

Do posypania:

  • 250 ml śmietanki (33%)

Domowe ciastka z kremem budyniowym

Procedura:

1) Przygotuj blachę do pieczenia:

Natłuść blachę do pieczenia i oprósz grubą mąką.

2. Ciasto:

  1. W misce wymieszać mąkę półgruboziarnistą, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.
  2. Dodać mleko, olej i jajka i dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie ciasto.
  3. Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej blasze do pieczenia.

3. Posypać:

Wymieszać starty kokos z cukrem pudrem i posypać ciasto.

4. Pieczenie:

Umieścić blachę do pieczenia w rozgrzanym piekarniku i piec w temperaturze 180-185°C do uzyskania złotego koloru.

5) Wykończenie:

Gotowe, jeszcze gorące bułeczki polać śmietaną, która ładnie wsiąknie w ciasto. Po ostygnięciu pokrój bułeczki na kromki.

Wnioski:

Bułeczka Raffaello to idealny deser dla tych, którzy uwielbiają połączenie kokosa i kremu. Idealnie nadaje się do popołudniowej kawy lub jako słodkie zakończenie lunchu. Smacznego!