Wybierasz się na przyjęcie lub nawet sam je organizujesz? Chcesz poczęstować swoich gości smakołykami i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy klasyk, a mianowicie pikantne ślimaki z ciasta francuskiego.
Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem, przygotowanie tej przekąski jest bardzo proste i jak już wspomnieliśmy oszczędza czas! Przygotujmy je razem.
Puszyste ciasto ze śliwkami: Idealne połączenie śliwek i kremu waniliowego
Jeśli masz ochotę na więcej pyszności, koniecznie wypróbuj te ptysie z kremem!
Soczysta smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem
Świetny przepis na ślimaki serowe:
Co będzie potrzebne:
- ciasto francuskie
- szynka
- ser
- cebula dymka
- papryka czerwona (przyprawy)
- sól, pieprz
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
1) Na cieście francuskim układamy szynkę, starty ser, dymkę, sól, pieprz i czerwoną paprykę. Możemy dodać inne rzeczy, które lubimy.
2) Teraz wystarczy zwinąć w rulon. Posmaruj koniec roztrzepanym jajkiem.
3) Wytnij pojedyncze ślimaki i umieść je na blasze do pieczenia.
4) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.