Szukasz inspiracji na szybki weekendowy lunch? Masz w domu kilka kawałków kurczaka? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy piersi z kurczaka ze śmietaną i pieczarkami!
Czy ta pikantna inspiracja przypadła Ci do gustu? Przygotujmy razem pierś z kurczaka ze śmietaną i pieczarkami!
Spróbuj tych wspaniałych bułeczek bananowych – łatwych w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!
Popularny biszkopt z kremem kakaowym i waniliowym
Pyszny przepis na kremowe piersi z kurczaka:
Co będzie potrzebne:
- 300 g piersi z kurczaka
- 250 g pieczarek
- 30 g masła
- 150 ml śmietanki do gotowania
- 50 ml wody
- 1 ząbek czosnku
- pietruszka
Jak postępować:
1) Posolić i popieprzyć piersi.
2) Następnie usmażyć na maśle.
3) Po usmażeniu piersi kontynuuj smażenie grzybów, które również zacznij smażyć na maśle.
4) Po chwili smażenia dodaj śmietanę i wodę.
5) Gdy sos zgęstnieje, dodać piersi z kurczaka i kontynuować gotowanie.
6) Na koniec dodać natkę pietruszki i czosnek.
7) Podawać z ryżem lub ziemniakami.