Dziś przedstawiamy przepis na wspaniałe ciasto czekoladowe, które nie zawiera ani cukru, ani mąki. Oznacza to, że możesz cieszyć się tym słodkim przysmakiem bez wyrzutów sumienia i jest on również odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Co więcej, deser ten jest bardzo szybki w przygotowaniu i można go zrobić w ciągu kilku minut. Twoje kubki smakowe będą zachwycone gładką konsystencją i czekoladowym smakiem.
Zaczynasz się już ślinić? Zróbmy razem ciasto czekoladowe BEZ cukru i BEZ mąki!
Spróbuj tych wspaniałych bułeczek bananowych – łatwych w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te wieńce z szynki!
Popularny biszkopt z kremem kakaowym i waniliowym
Przepis na pyszne ciasto czekoladowe:
Co będzie potrzebne:
- 2 banany
- 2 jajka
- 4 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g czekolady
- 45 ml mleka
- 15 g masła
Jak postępować:
1) Zacznij od zblendowania bananów, jajek, kakao i proszku do pieczenia.
2) Przełóż powstałą masę do formy o średnicy 14 cm. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 8-10 minut.
3) W międzyczasie przygotuj polewę. Po prostu wymieszaj czekolady, mleko i masło. Pozostaw do roztopienia w kuchence mikrofalowej.
4) Na koniec wystarczy polać nasze ciasto.