Dzisiejszy przepis na pyszny deser z twarogiem i morelami pożyczyliśmy w naszej grupie na Facebooku Prima kuchařka od naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkartovej, dziękujemy jej. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym deserem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.
Wróćmy jednak do dzisiejszego deseru. Podstawą ciasta jest półgruboziarnista mąka i ubite jajka. Jest również zrobiony z fantastycznego serka śmietankowego i cukru. Na wierzchu znajdują się morele z pyszną żelatyną.
Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Zróbmy razem ten fantastyczny biszkopt cytrynowy z serkiem śmietankowym, morelami i żelatyną!
Pyszne babeczki orzechowe z polewą czekoladową i sezamem!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj tę biszkoptową bułeczkę!
Schab po morawsku na piwie z czosnkiem i musztardą: Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami
Świetny przepis na pyszny deser:
Czego potrzebujemy:
Ciasto:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru kryształu
- 2 łyżki oleju
- pół torebki proszku do pieczenia
- 6 łyżek mąki półgruboziarnistej
- sok z połowy cytryny
- starta skórka z całej cytryny
śmietana:
- 2 łyżki cukru
- 2 kostki twarogu
- 2 łyżki salsy
- szczypta wanilii
na wierzchu:
- morele
- sok morelowy
- 1 torebka budyniu
Jak postępować:
1) Zacznij od ciasta. W misce wymieszać jajka z cukrem i ubić na gęstą pianę. Wymieszaj trzepaczką i dodaj olej, mąkę, sok z cytryny, a także skórkę. Ponownie wymieszaj i wylej na blachę do pieczenia, którą oczywiście wyłożyliśmy papierem do pieczenia.
2) Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut.
3) W międzyczasie przygotowujemy krem. Po prostu wymieszaj razem twaróg, cukier, salco, a także wanilię. Dokładnie wymieszać.
4) Gdy ciasto ostygnie, posmaruj je naszą kremową masą serową. Na wierzchu ułożyć morele. Następnie całe ciasto zalać galaretką, którą przygotowaliśmy z kremu i soku morelowego. Możesz również użyć klasycznej galaretki z torebki. Następnie pozwól jej ostygnąć.