Strona główna PRZEPISY Pyszny biszkopt z twarogiem i morelami!

Pyszny biszkopt z twarogiem i morelami!

Dzisiejszy przepis na pyszny deser z twarogiem i morelami pożyczyliśmy w naszej grupie na Facebooku Prima kuchařka od naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkartovej, dziękujemy jej. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym deserem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.

Wróćmy jednak do dzisiejszego deseru. Podstawą ciasta jest półgruboziarnista mąka i ubite jajka. Jest również zrobiony z fantastycznego serka śmietankowego i cukru. Na wierzchu znajdują się morele z pyszną żelatyną.

Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Zróbmy razem ten fantastyczny biszkopt cytrynowy z serkiem śmietankowym, morelami i żelatyną!

Pyszne babeczki orzechowe z polewą czekoladową i sezamem!

Recept na citronový piškot s tvarohovým krémem a meruňkami

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj tę biszkoptową bułeczkę!

Schab po morawsku na piwie z czosnkiem i musztardą: Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami


Świetny przepis na pyszny deser:

Czego potrzebujemy:

Ciasto:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru kryształu
  • 2 łyżki oleju
  • pół torebki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek mąki półgruboziarnistej
  • sok z połowy cytryny
  • starta skórka z całej cytryny

śmietana:

  • 2 łyżki cukru
  • 2 kostki twarogu
  • 2 łyżki salsy
  • szczypta wanilii

na wierzchu:

  • morele
  • sok morelowy
  • 1 torebka budyniu

Jak postępować:

1) Zacznij od ciasta. W misce wymieszać jajka z cukrem i ubić na gęstą pianę. Wymieszaj trzepaczką i dodaj olej, mąkę, sok z cytryny, a także skórkę. Ponownie wymieszaj i wylej na blachę do pieczenia, którą oczywiście wyłożyliśmy papierem do pieczenia.

2) Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut.

3) W międzyczasie przygotowujemy krem. Po prostu wymieszaj razem twaróg, cukier, salco, a także wanilię. Dokładnie wymieszać.

4) Gdy ciasto ostygnie, posmaruj je naszą kremową masą serową. Na wierzchu ułożyć morele. Następnie całe ciasto zalać galaretką, którą przygotowaliśmy z kremu i soku morelowego. Możesz również użyć klasycznej galaretki z torebki. Następnie pozwól jej ostygnąć.