Czy jesteś zmęczony tym samym starym chlebem kupionym w sklepie? Chciałbyś spróbować czegoś nowego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś razem przygotujemy puszysty chleb ziołowy z serem. Gdy spróbujesz tego fantastycznego chleba, nie będziesz nawet pamiętać o tym kupionym w sklepie!
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i zróbmy razem ten pyszny domowy chleb!
Przepis na wspaniały deser z Nutellą – łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego biszkoptu!
Pieczone roladki wieprzowe z koperkiem w boczku z ziemniakami
Pyszny przepis na chleb ziołowy z serem:
Co będzie potrzebne:
Ciasto:
- 500 g mąki do domowego wypieku
- 75 ml oleju
- 8 g suszonych drożdży
- 225 ml ciepłej wody
- 3 jajka
- 5 g soli
- 30 g cukru pudru
nadzienie:
- 500 g sera bałkańskiego
- 30 g pietruszki
- 30 g koperku
- 1 jajko
- 30 g eydamu
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wody, drożdży, cukru pudru i soli. Wymieszać.
2) Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut pod ręcznikiem.
3) Następnie dodać jajka i olej. Ponownie wymieszać.
4) Teraz dodaj mąkę i wyrób gładkie ciasto.
5) Pozostawić do wyrośnięcia na godzinę.
6) Po wyrośnięciu rozwałkować ciasto na posypanym mąką wałku do ciasta.
7) W misce wymieszać ser, posiekaną natkę pietruszki, koperek, jajko i sól.
8) Dodaj również starty ser.
9) Rozłóż mieszaninę równomiernie na cieście
10) W następnym kroku wytnij pojedyncze kwadraty.
11) Teraz ułóż 4 kwadraty jeden na drugim.
12) Umieścić w formie do pieczenia i pozostawić na 40 minut pod ściereczką do naczyń.
13) Po upływie tego czasu posmarować jajkiem.

14) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.