Wybierasz się na imprezę lub uroczystość i chciałbyś coś wnieść na stół? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy fantastyczne mini bułeczki z serem i warzywami. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste.
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem te fantastyczne mini bułeczki z serem i warzywami!
Klopsiki panierowane w cieście francuskim i serze: gotowe w kilka minut!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten deser żurawinowy!
FOTO przepis na świetne i łatwe paluszki serowe
Pyszny przepis na mini bułeczki:
Co będzie potrzebne:
- 400 g liści. 400 rolek ciasta
- 25 g przecieru pomidorowego
- 3 g oregano
- 100 g startego sera
- 20 g pietruszki
- 1 jajko
Jak postępować:
1) Ciasto francuskie jeszcze trochę rozwałkować. Następnie rozłożyć na nim purée, oregano, ser i natkę pietruszki.
2) Zwiń.
3) Pokroić pojedyncze mini trotille.
4) Ułożyć na blasze do pieczenia i wcisnąć w środek za pomocą noża kuchennego.
5) Na koniec posmarować jajkiem.
6) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.