Szukasz inspiracji na coś smacznego i szybkiego w przygotowaniu? W takim razie dobrze trafiłeś! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne warkocze z ciasta francuskiego, nadziewane serem i warzywami! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem, przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste!
Czy już zaczynasz się ślinić? Przygotujmy razem te pyszne sakiewki z ciasta francuskiego nadziewane serem i warzywami!
Klopsiki panierowane w cieście francuskim i serze: gotowe w kilka minut!
Jeśli szukasz więcej dobroci, to koniecznie spróbuj tego kakaowego deseru!
FOTO przepis na świetne i łatwe paluszki serowe
Doskonały przepis na pyszne warkocze:
Czego potrzebujemy:
- 400 g ciasta francuskiego
- 50 g miękkiego masła
- 150 g startego sera
- 15 g pietruszki
- 5 g słodkiej papryki
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
1) Ciasto francuskie posmarować masłem, posypać serem i natką pietruszki. Następnie posypać czerwoną papryką.
2) Złożyć drugi arkusz ciasta i wyciąć pojedyncze paski.
3) Następnie przeciąć każdy pasek na środku.
4) Umieść torebki na blasze do pieczenia i po prostu spleć je razem, jak widać na zdjęciu. Następnie posmaruj je jajkiem.
5) Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.