Strona główna PRZEPISY Kolacja w kilka minut: ziemniaki z boczkiem i jajkiem

Kolacja w kilka minut: ziemniaki z boczkiem i jajkiem

Mało kto lubi spędzać godziny na przygotowywaniu obiadu w kuchni. Tym razem spróbuj wrzucić ziemniaki na patelnię ze smażonym boczkiem i pozwól, aby wszystko usmażyło się na jednej patelni. Przygotowanie tego wspaniałego posiłku zajmie tylko kilka minut, a Ty będziesz mieć pyszny i przede wszystkim pożywny obiad.

Spróbuj tego kakaowego biszkoptu, który na pewno pokochasz – Niesamowity smak

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

Delikatne ziemniaki z boczkiem jajkiem i serem

Pyszna przystawka z ciasta francuskiego: Przygotuj te wspaniałe rozgwiazdy!

Co będzie nam potrzebne:

Składniki:

  • oliwa z oliwek – do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 marchewka
  • 80 g boczku
  • 2 duże ziemniaki
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku
  • papryka czerwona mielona – do smaku

Mieszanka jajeczna:

  • 4 jajka
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku

Inne

  • 40 g sera – do posypania
  • świeża pietruszka – do dekoracji

Inspiracja na wspaniały pikantny poczęstunek dla przyjaciół z ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

1) Na patelni z rozgrzanym olejem dodać drobno posiekaną cebulę – smażyć przez 2-3 minuty na małym ogniu.

2. Następnie dodać startą marchewkę – wymieszać i smażyć razem do miękkości.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

3. Na innej patelni dodać pokrojony boczek – smażyć na średnim ogniu do zrumienienia i dodać ziemniaki pokrojone w grubsze półksiężyce – wymieszać i smażyć razem. Dopraw solą, mielonym czarnym pieprzem i mieloną czerwoną papryką – dobrze wymieszaj.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

4. Ubić jajka w misce, doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem – ubić.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

5. Następnie przełożyć podsmażone warzywa na patelnię z ziemniakami – wymieszać, podsmażyć razem i zalać przygotowaną mieszanką jajeczną – smażyć pod przykryciem na małym ogniu.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

6. Po usmażeniu zdjąć pokrywkę i posypać startym serem, im więcej sera tym lepiej – ponownie przykryć pokrywką i kontynuować smażenie aż ser się rozpuści.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

7. Na koniec udekoruj świeżo posiekaną natką pietruszki i podawaj z miłością i wspaniałym smakiem.

Večeře za pár minut: Brambory se slaninou a vejci

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!