Roladki z piersi kurczaka są delikatne, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Farsz nadaje im delikatny, niepowtarzalny smak. Zawsze wyglądają odświętnie i są pyszne. W mgnieniu oka zrobią na Tobie wrażenie!
Proste świąteczne ciasteczka z czekoladą i żurawiną – połączenie, któremu nie można się oprzeć
- 2 połówki piersi z kurczaka
- 100 g sera topionego
- jeden ząbek czosnku
- jedno jajko
- 100 g mąki
- 100 g bułki tartej
- sól, pieprz czarny mielony – do smaku
- olej – do smażenia
Proste mięso wieprzowe z jajkiem – idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno
1.Serek topiony i czosnek zetrzeć na tarce. Wymieszaj je.
2.Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Pokrój ją prostopadle do ziarna (na krzyż).
3.Plastry mięsa przykryć folią spożywczą i nakłuć z obu stron tłuczkiem do mięsa.
4.Doprawić solą i pieprzem (z obu stron).
5.Następnie każdy kawałek mięsa posmaruj odrobiną roztopionego serka czosnkowego i zwiń.
6.Ubij jajko z odrobiną soli i mielonego czarnego pieprzu.
7.Obtoczyć bułki w mące. Zanurzać je w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej.
8.Smaż je na oleju na średnim ogniu ze wszystkich stron.
Podawać z dowolnymi dodatkami! Życzymy Państwu dobrego smaku.