Nie wiesz co ugotować na obiad i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Krok po kroku przedstawiamy świetny i prosty przepis na roladki drobiowe z kiełbasą i ogórkiem małosolnym. Przygotowanie dania zajmie Ci zaledwie kilka minut, a będziesz mieć pyszny, pełnowartościowy obiad lub kolację.
Fake pinwheel na arkuszu ciasta francuskiego – Fantastyczny smak
Roladki drobiowe z kiełbasą i ogórkiem małosolnym
Co będzie potrzebne:
Składniki:
- 2-3 duże ogórki kiszone
- 1 kiełbasa
- 2 duże piersi z kurczaka
- czerwona mielona papryka – do smaku
- czosnek granulowany – do smaku
- sól – do smaku
- czarny mielony pieprz – do smaku
Inne:
- 1 jajko – do panierki
- bułka tarta – do panierowania
- olej – do smażenia
Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami – wystarczy wymieszać i upiec
Sposób wykonania:
1) Ogórka i kiełbasę pokroić w równe plasterki i nawlekać naprzemiennie – jedna kiełbasa, jeden ogórek na dwa szpadki.
2. Oczyszczoną pierś ostrożnie przełamać na dwa większe kawałki i posypać z obu stron mieloną czerwoną papryką, granulowanym czosnkiem, solą i mielonym czarnym pieprzem. Na każdą porcję nałożyć szpikulec z kiełbasą i ogórkiem, następnie zawinąć tworząc roladkę i odciąć wystające końce roladki.
3. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej – smażyć na większej ilości oleju z obu stron.
4) Usmażone roladki ułożyć na talerzu, po kilku minutach wyjąć szaszłyki i przekroić je wzdłuż na pół.
[irp posts=”317919″ ]
5. Podawaj je z ulubionymi dodatkami, a co najważniejsze z miłością, wspaniałym smakiem i radością.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!