Strona główna PRZEPISY Roladki drobiowe z kiełbasą i szaszłykiem ogórkowym

Roladki drobiowe z kiełbasą i szaszłykiem ogórkowym

Nie wiesz co ugotować na obiad i nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Krok po kroku przedstawiamy świetny i prosty przepis na roladki drobiowe z kiełbasą i ogórkiem małosolnym. Przygotowanie dania zajmie Ci zaledwie kilka minut, a będziesz mieć pyszny, pełnowartościowy obiad lub kolację.

Fake pinwheel na arkuszu ciasta francuskiego – Fantastyczny smak

Drůbeží závitky s klobásou a okurkovým špízem

Roladki drobiowe z kiełbasą i ogórkiem małosolnym

Co będzie potrzebne:

Składniki:

  • 2-3 duże ogórki kiszone
  • 1 kiełbasa
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • czerwona mielona papryka – do smaku
  • czosnek granulowany – do smaku
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku

Inne:

  • 1 jajko – do panierki
  • bułka tarta – do panierowania
  • olej – do smażenia

Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami – wystarczy wymieszać i upiec

Sposób wykonania:

1) Ogórka i kiełbasę pokroić w równe plasterki i nawlekać naprzemiennie – jedna kiełbasa, jeden ogórek na dwa szpadki.

2. Oczyszczoną pierś ostrożnie przełamać na dwa większe kawałki i posypać z obu stron mieloną czerwoną papryką, granulowanym czosnkiem, solą i mielonym czarnym pieprzem. Na każdą porcję nałożyć szpikulec z kiełbasą i ogórkiem, następnie zawinąć tworząc roladkę i odciąć wystające końce roladki.

3. Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej – smażyć na większej ilości oleju z obu stron.

4) Usmażone roladki ułożyć na talerzu, po kilku minutach wyjąć szaszłyki i przekroić je wzdłuż na pół.

[irp posts=”317919″ ]

5. Podawaj je z ulubionymi dodatkami, a co najważniejsze z miłością, wspaniałym smakiem i radością.

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!