Jesteś głodny i chciałbyś spróbować czegoś nowego, słonego i smacznego? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne smażone paszteciki serowe z koperkiem! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie tego przysmaku jest bardzo łatwe i oszczędza czas!
Czy dotarliśmy do Ciebie z tą inspiracją na smaczną przekąskę? Przygotujmy razem te pyszne smażone placki serowe z koperkiem!
Waniliowe bułeczki z kokosem, które przygotujesz nie tylko na święta.
Ruloniki karmelowe z dekoracją – przepis na świąteczne słodycze
Pyszny przepis na smażone paszteciki serowe:
Co będzie potrzebne:
Ciasto:
- 400 g zwykłej mąki
- 10 g soli
- 4 g drożdży
- 20 g cukru
- 250 ml wody
nadzienie:
- 500 g sera bałkańskiego
- 2 jajka
- 50 g koperku
- 5 g soli
Jak postępować:
1) Zacznij od wymieszania wody, drożdży i cukru. Wymieszaj i dodaj sól.
2) Dodaj mąkę i wyrób gładkie ciasto.
3) Pozostawić pod ściereczką do wyrośnięcia na 30 minut.
4) Następnie wyrobić ciasto i podzielić je na około 8 równych części. Pozostaw je pod ręcznikiem na kolejne 15 minut.
5) Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na posypanym mąką wałku do ciasta.
6) W misce wymieszać wszystkie składniki na nadzienie.
7) Rozłóż nadzienie równomiernie na rozwałkowanym cieście.
8) Teraz po prostu zwinąć.
9) Następnie zwinąć w kształt ślimaka i dokładnie zszyć.
10) Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.