Zachwyć swoje dzieci i przygotuj ten deser budyniowy, który pokochają. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i poradzi sobie z nim nawet początkujący. Nie bój się urozmaicić swojego stołu czymś nowym. Przyjrzyjmy się razem, czego będziemy potrzebować do tego deseru i jak postępować. Daj nam również znać w komentarzach poniżej, jeśli już wypróbowałeś ten fantastyczny przepis lub jeśli dopiero zamierzasz go wypróbować.
Waniliowe bułeczki z kokosem, które przygotujesz nie tylko na święta.
Ruloniki karmelowe z dekoracją – przepis na świąteczne słodycze
Co będzie potrzebne:
- 125 gramów masła
- 125 gramów kaszy manny
- 2 jajka
- 100 gramów mąki półgruboziarnistej
- 2 łyżki kakao w proszku
- pół opakowania proszku do pieczenia
- 100 gramów kwaśnej śmietany
- 4 do 5 dojrzałych bananów
- 600 mililitrów mleka
- 40 gramów cukru
- półtorej torebki budyniu o smaku waniliowym w proszku
- 50 gramów mlecznej czekolady
Jak będziemy postępować:
1) W głębokiej misce ubić zmiękczone masło z cukrem, dodać jajka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wyrobić gładkie, półpłynne ciasto.
2) Weź blachę do pieczenia (22x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wylej na nią przygotowane ciasto. Rozprowadź równomiernie i wstaw do piekarnika, aby piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
3) Zanim ciasto się upiecze, przygotować krem o smaku waniliowym w klasyczny sposób zgodnie z instrukcją. Kakaowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie ułożyć na nim plasterki banana i polać kremem.
4) Udekoruj pudding rozpuszczoną mleczną czekoladą i pozostaw do zastygnięcia.
Życzymy smacznego!
Podziel się tym fantastycznym przepisem ze znajomymi! Jestem pewien, że im też się spodoba! Możesz również sprawdzić przepis na niesamowitą bułkę kakaową.
Źródło przepisu: suntgospodina.net